duminică, 15 august 2010

Bienenstich cu frisca


ptr blat : jumate de cub de drojdie, 100 gr.zahar,zahar vanilat,150 ml.lapte,80 gr.unt,300 gr.faina,se formeaza un aluat care se lasa la dospit aprox.30 de min in tava rotunda cu pereti detasabili
ptr crusta de migdale : 200 gr.fulgi de migdale,100 gr,unt,2 linguri lapte si 2 linguri zahar se pune la foc mic pana se formeaza un sos care apoi se toarna peste aluatul crescut si se da la cuptor la 180 grade aprox.35 de min,cand s-a racit se umple cu 500 ml.frisca batuta cu intaritor,zahar pudra si 4 foi de gelatina desfacute in putina apa calduta,dupa care se lasa la frigider cateva ore.






5 comentarii:

Micul spunea...

Foarte, foarte buna.Am facut-o si eu mai demult, dar am pus si visine.
Seara faina iti doresc.

Crina spunea...

Mai ai arunca si la mine cu o bucata...:)

Anonim spunea...

imi poti spune te rog ce fel de intaritor ai pus in frisca? moldamin?

Claudia-Maria spunea...

eu pun intaritor de frisca la plic,nu e nici mondamin,nici gelatina,pur si simplu intaritor ptr frisca asa se numeste produsul din Germania,la noi fiind doar frisca animala,aceasta nu se bate fara intaritor special,la frisca vegetala nu trebuie intaritor,eventual gelatina granule.

raluca spunea...

ce diametru are tava folosita?24?

Trimiteți un comentariu