marți, 7 aprilie 2009

Zama de crumpi ca-n Banat




Ingredinte : 1 kg cartofi ptr 3 litrii de zama, 4 buc. carnati de casa,3 cepe,1 paprika rosie si putina cepa verde din gradina proprie,putin marar, patrunjel si leustean proaspat :





Se pun la calit ceapa,paprika si carnatul,cand sunt calite se adauga o lingura de boia,se mai lasa putin la calit

Se curata cartofii,se spala si se taie patratele, se adauga la zama



se adauga apa,se pune sare si piper dupa gust


cand au fiert cartofii se adauga 3 catei de usturoi taiati marunt si verdeturile,apoi se sparg 4 oua si se lasa cu grija inautru in zama sa nu se sparga,trebuie sa ramana intregi ca si ouale ochi prajite


e asa delicioasa ca eu manc cate 2 cinere,e foarte satioasa tocmai de aceea in ziua cand e gatita nu mai necesitati si felul 2.

1 comentarii:

Anonim spunea...

felicitari pentru postare!!1
asa o facea si buni meu!!! este super buna! banateni sau nu, in tare sau in alte tari...inercati reteta!!!este super buna!
multam, ciao!

Trimiteți un comentariu