Reteta este aceeasi ca pe majoritatea blogurilor culinare,adaptata bineanteles formei de tort pe care eu mi-am dorit sa o fac,avem nevoie de :
Blatul :6 oua,100 gr.zahar,2 linguri de miere,100 ml.ulei,50 ml.lapte,2 linguri cacao,2 linguri faina,2 linguri gris,praf de copt.
Crema : 400 ml.frisca,400 ml.lapte condensat,4 plicuri intaritor de firsca,un plic gelatina ptr crema sau 6 foite gelatina inmuiate,2 linguri miere si zahar vanilat.
galbenusurile se bat cu zaharul,uleiul, mierea si laptele
Albusurile batute spuma

se adauga cacaua,praful de copt,faina si grisul,apoi se amesteca cu albusurile batute spuma

Blatul se pune in forma, cu pereti detasabili, unsa si tapetata cu faina

Se lasa la cuptor la 160 de grade aprox.40 de min

Frisca batuta cu intaritor in care se adauga zaharul vanilat,mierea,gelatina si laptele condesant

Blatul se taie in trei si se umple cu crema,apoi se pune rama de la forma si se orneaza

eu am facut niste stropi de ciocolata cu coiful de ornat

la insistentele bazaieli ale persoanelor de sex masculin din casa,a trebuit sa o tai,impotriva vointei mele :), la o ora dupa asamblare,drept dovada crema inca nu este prea festa (dat gustoasa este) ,preferabil sa fie lasata la frigider de pe o zi pe alta.
9 comentarii:
Super arata
Foarte bun,iau eu felia taiata,ca prea bine arata,,,,mmmmmm,o bunatate.Pupp si Duminica placuta!!!
bun, bun....as vrea si eu o bucatica:)
o seara faina!
si eu il voi face vineri. simbata e ziua fetitei mele, sper sa placa invitatilor.
cat de bun este!!!
Un premiu te asteapta la mine pe blog, te pup:*
Daaaa,minunat,la tort ne vom gandi mai aproape de Pste!
Foarte frumos arata tortuletul :)
Mmmm ce bine arata!!!
Am un premiu pentru tine!Te ţuc!xxx
multumesc fetelor sunte tare dragute,va pupe pe toate!
Trimiteți un comentariu