vineri, 5 februarie 2010

Taitei cu mac


desi e sambata va propun o reteta usoara banatana,poate ptr deseara :))

taiteii ii am de la mama din Romania,intotdeauna imi aduc un carton de taitei lati si unul de taitei ingusti ptr supa, se macina macul si zaharul si se toarna peste taiteii fierti si scursi,inca calzi.



9 comentarii:

Jacktels Kochbuch spunea...

Ciao Fluture,

ai stiut cä ästia sint preferatii mei si ai dat Lovitura.
M-a nimerit total din Plin.....

Tzuc

Claudia-Maria spunea...

Ai de grija numai cu masura, ca e drog natural ;)si preferatii mei sunt ;) we fain sa ai,tzuc u too.

bucatar maniac spunea...

N-am mai mancat asa ceva de vre-o 15 ani! mi-ai facut o pofta....

Claudia-Maria spunea...

cum asa????? in Banat se manca destul de des,eu fac si cu gris, cu prajeala, cu nuca :))) ii musai sa faci si tu Aradeanule :)) duminica faina sa ai!

Anonim spunea...

Cristina: macul trebuie fiert inainte?

Claudia-Maria spunea...

Macul nu se fierbe,se macina doar impreuna cu zaharul,Cu drag Claudia.

Anonim spunea...

O prajitura ieftina la noi in Banat se numeste Malai este ceva simplu si-mi aduc aminte dar am uitat reteta si de mai mult de 40 de ani nu am mancatasa ceva .sunt curios daca stiti o reteta ...apreciez mult un raspuns
george
georgepopescu@yahoo.com
mersi frumos

Anonim spunea...

Putin zahar vanilat deasupra da foarte bine!!! In familie eram impartiti in ziua cu taitei: cu mac, cu gris, cu nuca, cu lapte si cu branza. Sarbatoare pt mine era in ziua cu tipari, pentru cine nu stie: taitei foarte grosi fierti in apa, din compozitie aidoma galustelor cu prune, cu pesmet prajit. Eu ii preferam cu putin zahar vanilat deasupra. O nebunie!!!!!!!!!! BANATULE MANDRA FLOARE!

Claudia-Maria spunea...

zaharul praf e in mac,eu macin impreuna totul nu pun deasupra,si tiparii ii fac destul de des si ii mancam musai cu compot de prune,patrez traditia oriunde asi fi!

Trimiteți un comentariu