miercuri, 26 august 2009

Bunatatí din Banat




cartofi piuree,muschiulet de porc umplut si salata de ardei copti :

cumparaturi la Real :
Prajituri buneeeeee, pana acasa din aceasta 'formula' au mai ramas vreo 3 bucati :))) si nu au plecat din 'poala' mea :))



Plecam la sat, in drum oprim la Remetea sa luam apa buna din fantana :

apoi la Pischia la artezie sa luam apa minerala :

Andi face repede 'proba' :)))
saratele 'originale' cu aluat frantuzesc din untura mare (osanza) facute de svaboaica Rozi -sat Buzad (matusa sotului,una dintre putinii svabi ramasi in Banat) :


din aceeasi 'serie' merdenele cu branza delicioase :
copiii se joaca in curte :


pregatim sa facem galuste cu prune, aici presam cartofii fierti:
se prepara aluatul :
adunam prune :



cu smantana si zahar,yamiii :


zama de paradaisa cu zar :


supa de macris :
am preparat salata ptr grill :
si am condimentat zuchini ptr grill :





incepem sa griluim :
carnea e gata :





si micii :si dovlecelul :
nu putea sa lipseasca radler :
mancarea de dimineata pregatita de Ami copiilor (sandwisch pizza) :
fac dovlecel pane :






zupa buna de cocos cu galuste de griss :
inapoi la Timisoara,invitati la prietenii din Italia, se fac spaghetti carbonara ,reteta originala : sunca prajita in ulei de masline cu patrunjel si condimente, galbenusuri batute :





se amesteca totul :




asteptam cuminti sa primim portiile :))) de la maestro Silvano :

o seara italiana nu putea avea alt desert :))) tiramisu :





La Laura (sorella) cu pizza roata de cosie :))) (caruta) :





cornuletele Laurei :



La varuta Lili la masa,sarmale de la Caransebes :
carnat bun de Caransoa :))praji buna cu crema ness cu blat bezea de nuca a la varuta Lili :





savarina buna de la Codrina :
dobos bun:





zama de pasula uscata de la restaurant din Giroc :





iahnie de pasula cu ciolan tot la Giroc :





gulas cu galuste :neamtu nici nu putea comanda altceva :)))))))
aici e ghicitoare, mancare preparata de tatal meu de mic dejun dupa ce a taiat un pui :






creier pane cu salata pregatit de mama :

clatite banatene la restaurant :

14 comentarii:

Cami -Camila-Witt.... spunea...

Hei frumoaso...data viitoare ma iei si pe mine? Cit de mult am salivat, zau ! Ai pe undeva reteta cu galuste prune? Care este cea cu aluat din cartofi, sau faina? Pasula? Ce e aia maica? Te tzuc dulce .Cami

Carmen spunea...

O vacanta pentru suflet!
Umblam prin lume,prin locuri in care nu credeam ca vom ajunge ,ne simtim bine,nu ne vine sa credem ca sintem acolo,dar...o vacanta acasa nu se poate compara cu nimic!!!
Multumesc pentru poze!(simt in gura gustul de zama de paradaiţa,...pina si apa de la Pischia din care n-am mai gustat de zeci de ani!)
Te ţuc si mulţam mult,mult de tot!(zogoane-ma ca nu mai plec de aici!)

Claudia-Maria spunea...

:)))) iubita ce ma fac cu tine,sa traduc pe deutsch mai bine:))), pasula e fasolea noastra cea de toate zilele,reteta de galuste e cam din cap, adica cam 1 kg cartofi fierti, dar aia rosii ce nu prea is la noi leider :((( sau de iei galbeni sa fie fruhkartofeln, 1 ou, putina sare si faina cam cat cuprinde sa zicem vreo 300 gr, deci e din ambele zutaten si cartofi si faina :))))))))), also deci nextes jahr kommst mit uns la Banatul meu drag, big kuss.

Claudia-Maria spunea...

Carmen mi-au dat lacrimile citind,eu mai simt inca adierea Banatului, dar asa cum zici nu e nici un loc ca acasa, ar mai fi multe de zis,dar bat si eu campii si intru iar in damigeana cu melancolie, asa ca ce zogon d'aisi, du-ce la trieburile tele :(((((((( cand mierji acasa??

Claudia-Maria spunea...

Carmen fii pe faza ca mai vin poze,un album am si aici http://claudia74.magix.net/

Carmen spunea...

Hop-top am aparut!Crezi ca-mi scapa ceva?!
Ma duc sa vad pozele!
Am fost anul trecut asa ca...nu prea curind!(sper sa fie ai mei sanatosi!)
Te ţuc ,ma duc sa le vad!

Cami -Camila-Witt.... spunea...

Sa nu zici de doua ori ca vin- Zau- Multam si un tzuc mare de tot Schönes WE.Cami

laura laurentiu spunea...

Hai sa ma incument la dazlegat de ghisitori: o fi ca-s matele zburatoarei cu cata sanje, un fel de borandau, dar in varianta pasareasca :P ?

Claudia-Maria spunea...

Lauro :))))))))))))))) borandau zisi :)))))))) pai da ca bas asa arata, mate nu-s, ii sanjele cu bobriji,ranza si pipota :))))otzara seapa, paprica si uoua :)))) nici nu ma asteptam sa-si sparga altcineva capul cu ghisitoarea mea :))))) bravo banatanco, ce tzuc.

Anonim spunea...

Hei, ceau banatenii mei! Ma numesc Claudia Dinculescu si sunt o banateanca dintr-un sat din apropierea Buziasului. Eu si sotul meu locuim in New York dar, ne gandim sa ne mutam in Arizona, sa fiu putin mai aproape de banatenii mei. Pentru tot ceea ce faceti si pentru faptul ca tineti viu sufletul si graiul banatan, ma inchin in fata voastra! Va tuc

Anonim spunea...

sall banatenii sa stii ca am ras pe faza aia cu (pasula) hahahahah

Anonim spunea...

Draga Claudia,

De ceva vreme caut niste retete de prajituri din Banat, insa nu reusesc sa gasesc. Le-am vazut la tine (Poza a 5-a) si m-as bucura nespus daca mi-ai putea da cateva retete. Locuiesc departe de Romania si mi-e tare dor de retetele de acasa. Iti multumesc.

Amelia

Anonim spunea...

daca stie cineva cum se fac la satele din banat colacei, cornorati cu branza sau tasche cu branza.
multumiri

Anonim spunea...

salutari banateni mei.Ma bucur nespus(si am apa in gura) pentru pozele,pe care le_ai pus.Stau,dparte,de casa de 13 ani,si de cate ori am ocazia gatesc,bunatatile din
banat(Cu ingredientele de aici)da parca tot mai bune is daca le face mama....Mi dor de,,CIMISOARA<mea natala(Nu amm fost de 4 ani)....V-am tzucat si mai vreau poze,chear,daca salivez sinngura...

Trimiteţi un comentariu