sâmbătă, 14 martie 2009

Gulas cu spätzle (tarhana banateana)




Ingredinte ptr gulas : 500 gr carne porc sau vita taiata cuburi,2 cepe,1 ardei rosu,100 ml bulion sau pasta de rosii, 1 lingura boia de ardei,putina sare,pipei,foi de dafin



Se pune la calit ceapa,ardeiul si carnea,cand sunt calite se adauga boiaua si se mai lasa putin la prajit sa se formeze o prajeala,



se adauga bulionul,



se lasa la fiert o ora la foc mic,cand e carnea fiarta se face un rantas subtire da faina.



Ingredinte ptr spätzle (tarhana cu faina) : 2 oua,1/8 apa rece,putina sare,250 gr.faina, din care se prepara un aluat elastic,

se prepara spätzle cu o razatoare speciala si se pun la fiert 15 min,



Se serveste cu salata sau muraturi,eu am facut eisberg salata cu ceapa rosie si dresing cu verdeturi,Pofta buna!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce foame am in mine ca salivez pe tastatura....arata delicios...trimite-mi si mie oleaca :)

Claudia-Maria spunea...

Hai Laurel ca iti dau :) ce tzuc.

Trimiteți un comentariu