duminică, 22 noiembrie 2009

Cartofi frantuzesti


o mancare care o gatesc cam odata pe luna deoarece ne place tare mult, ptr asta insa ne trebuie carnat de casa ce mai greu gasim aici, insa la 60 de km de noi (Heilbron) se afla o macelarie romaneasca de unde luam mezeluri, carnatul il luam proaspat afumat si il lasam noi la uscat in beci ;))), avem nevoie de : cartofi fierti in coaja,oua fierte, smanta si lapte,putina sare si carnat, se taie cartofii rondele,se aseara un strat apoi se taie ouale fierte,carnatul si se mai pune un strat de cartofi taiati, se sareaza si se desface smantana in lapte cat sa acopere toata compozitia din yena,se da la cuptor pana devin cartofii aurii :

8 comentarii:

Mihaela-Mirela spunea...

Ce buni is , am uitat de ei:) Am sa-i prestez in WE...Pusici. Miss you :(

Daniela spunea...

Ma enervezi, ce-mi faci tu asa de dimineata... Ufff, ce bine arata si cirnaciorul, dar din asta de unde sa fur...

Claudia-Maria spunea...

Miki mai stii cand i-am facut impreuna iubita :))))) si tot cu carnat din ro ;)) miss you too :(
Danelor pune omu sa presteze carnat,poate facem si noi de casadaca nu primim pachet din ro;))) ii aduci la mine la afumat ;)) bacio la senora

Miha spunea...

Fac si eu un soi de mancare de asta, dar fara carnati. Doar cu smantana, lapte si cascaval. Bun bun!

Oare ai mei ar manca daca le-as pune carnati? :))

Cami spunea...

Cred ca trebuie sa vb mai mult prin email, naaa cum sa ai tu macelar acolo. Mor de invidie. Cind imi pui pachet? O saptamina minunata! Cami

Claudia-Maria spunea...

Miha iti dau un tricks deoarece si la ai mei copii ramane carnatul pe marginea farfuriei :))) pune cremvursti precis v-or manca puiutii tai.
Cami ti-am scris email, pup fetele gospodine.

Anonim spunea...

Adevarat ca este o retzeta extraordinara:)...eu chear azi o fac...si eu locuiesc in Timisoara de cand ma stiu:D..dar dupa sange sunt ardeleanca get pe get:)..oricum felicitari ti-ai ales o retzeta foarte buna:)..Cameea Beatrice

Claudia-Maria spunea...

multumesc Cameea!te pup.

Trimiteți un comentariu