sâmbătă, 27 februarie 2010

Paine floarea soarelui



eu insa am combinat faina si anume : cca 700 gr.faina alba si 300 gr.faina neagra, mai avem nevoie de 100 ml.ulei,500 ml.lapte caldut cu jumate cub drojdie,putin zahar,sare,si margarina ptr uns foaia,ou si susan sau mac.

se prepara aluatul,se lasa cca 30 de min la crescut,apoi se intinde pe planseta de lucru si se un ge cu margarina moale sau chiar topita ,se ruleaza,se taie ca la cuib de viespii si se aseaza rulourile in tava rotund unsa in prealabil,de jur imprejur si in mijloc,eu am pierdut din pacate pozele,dar va puteti uita la procedeul Veronicai,se unge cu ou si se presara susan deasupra, se mai lasa la dospit cca 30 de min,apoi se baga la cuptor,din acest aluat ies 2 paini.

2 comentarii:

Micul spunea...

Foarte faina painica, s-o mancati sanatosi.
Te pup.

PS.la mine pe blog te asteapta doua premii.

Micul spunea...

Primavara minunata sa ai.

Trimiteți un comentariu