miercuri, 30 martie 2011

Smoara - omleta banateana


reteta este o derivatie a omletei clasice,la sat fiind in vacante toate ziua mancam oua,ba ochiuri,ba caigana,ba fierte,ba omleta,ba smoara,pe atunci o faceam doar cu lapte si faina sau cu sunca si branza,e un fel de pizza omleta,sau clatite aperitiv,se poate denumi in fel si chip,e ideala ptr cina sau pe platouri aperitiv avem nevoie de : 100 gr.sunca presata,100 gr.salam uscat,50 grame branza telemea, gogosari murati (de la Alynusa ),2 oua, 50 ml.lapte,5 linguri faina si condimente : sare,piper,oregano si busuioc.

se formeaza un aluat ca cel de clatite cu mere din care se ia cu lingura si se prajesc in ulei.





7 comentarii:

Unknown spunea...

foarte interesant si arata bine,bine
am sa incerc, imi palce

Claudia-Maria spunea...

mersi Diana,te pup!

Adina spunea...

deci asta-i smoara! interesant cu gogosari! weekend placut

Alice spunea...

buna, sunt interesata de un schimb de linkuri pt blogroll. daca sunteti de acord, dati-mi de sire.
felicitari pt minunatele retete.
http://alice-albinutza.blogspot.com

felis spunea...

Foarte bine arata!

Claudia-Maria spunea...

albinutza am adaugat blogul tau la favorite :)
Felis,Mitinita va pup si va doresc un we excelent!

Alice spunea...

multumesc pt vizita. adaugat si eu. o sa va urmaresc pt ca imi place ce gatiti aici.

Trimiteți un comentariu