o supa crema deosebita la gust datorita multitudinii de ingrediente si condimente, satioasa si sanatoasa
se poate mixa mai mult ca sa devina crema,eu am lasat totusi sa aibe aspect de ciorba-tocana,atentie e iute si contine vin rosu,deci exclus ptr copii .
avem nevoie de :4 cepe, 4 sau 5 ardei grasi, un pastarnac,3 morcovi,patrunjel,3 cartofi,5 rosii mari, 500 gr.carne de vita ptr gulas, aprox.3 litrii apa,o conserva de pasta de rosii, praf de chili, sare,piper,foi de dafin,nucsoara,coriandru,cimbru, maioran, usturoi,boia de ardei dulce si iute,condimente turcesti ptr carne, si verdeturi : marar,patrunjel,leustean,200 ml.vin rosu sec.
se poate mixa mai mult ca sa devina crema,eu am lasat totusi sa aibe aspect de ciorba-tocana,atentie e iute si contine vin rosu,deci exclus ptr copii .
avem nevoie de :4 cepe, 4 sau 5 ardei grasi, un pastarnac,3 morcovi,patrunjel,3 cartofi,5 rosii mari, 500 gr.carne de vita ptr gulas, aprox.3 litrii apa,o conserva de pasta de rosii, praf de chili, sare,piper,foi de dafin,nucsoara,coriandru,cimbru, maioran, usturoi,boia de ardei dulce si iute,condimente turcesti ptr carne, si verdeturi : marar,patrunjel,leustean,200 ml.vin rosu sec.
se lasa la fiert la foc mic aprox.3 ore
2 comentarii:
Super gulasul tau,i-mi place...o zi buna!pupici!
De-a lungul timpului, gastronomia din fiecare popor a parcurs o serie de transformari, adaugiri si imbunatatiri. In Europa, datorita dominatiei romane si elene s-au imbinat cele doua stiluri gastronomice, de la cel mai simplu la cel mai complex. Rafinamentul grecilor in a crea in bucatarie impreuna cu priceperea italienilor de a imbina ingredientele, astfel incat cel care savura din bucatele pregatite nu isi putea da seama din ce este preparat, au reusit sa faca din a gati o adevarata arta.
Din fericire, in Romania au patruns din cele mai variate si mai interesante bucatarii ale lumii. Astfel ca astazi ne putem bucura de o varietate de gusturi cum ar fi cel italian, francez, indian, chinezesc, japonez, tailandez, libanez si multe altele.
Fie ca alegi pastele pregatite cu grija de italieni la care asortezi un vin bun, fie ca te delectezi cu finetea mancarurilor chinezesti aburinde pe plita incinsa sau in traditionalul wok, fie ca preferi aroma condimentelor din bucataria indiana care din punct de vedere ayuverdic acestea detin proprietati vindecatoare si sunt menite sa stabileasca armonia corpului tau, trebuie sa stii ca a manca sanatos si natural este vital pentru sanatatea si echilibrul corpului tau. In acest sens, ingredientele naturale fac diferenta.
In vremurile pe care le traversam, a manca sanatos devine o provocare. Lasandu-ne angrenati in rutina, avem tendinta sa facem excese culinare, sa ne alimentam nesanatos si total necorespunzator nevoilor noastre sau pur si simplu sa sarim peste mese pentru a oferi prioritate altor activitati care noua ni se par mai importante dar care in realitate nu sunt.
Gustul mancarii este unul dintre indicatorii care ne motiveaza sa mancam. De aceea, combinarea ingredientelor si asortarea lor cu grija este obligatorie. Cultura gastronomica, devine din acest motiv si mai pretioasa. Dar pe langa aceasta cultura si pricepere mai exista un ingredient de baza nelipsit din orice mancare, si anume pasiunea cu care este preparata. Atunci cand gateste, bucatarul lasa o parte din el in creatia lui. Cand este pregatita cu drag, mancarea are un gust inedit.
Acestea fiind spuse, se pare ca pentru a te bucura de o masa ideala este nevoie de ingrediente naturale de calitate, de priceperea si inspiratia bucatarului, de suflet pentru a adauga aroma deosebita mancarii dar si de alegerea momentului potrivit.
Naturalgustcatering.ro iti sta la dispozitie pentru a-ti impartasi aceste secrete si nu numai. Poti face din masa ta o ocazie speciala de care sa te bucuri tu dar si cei apropiati tie.
Trimiteți un comentariu