luni, 4 mai 2009

Papanasi cu branza


eu am facut din 500 gr branza dulce (amestecata de 2 feluri),3 oua, 5 linguri zahar, 6 linguri gris si 2 linguri faina,zahar vanilat :



se formeaza papanasii cu mana sau cu o lingura uda,se pun la fiert in apa clocotita :





se prepara pesmetul prajit cu ulei,cand e gata se adauga zaharul :






se fierb cca 10 min,apoi se scurg si se pun intr-un vas ,peste ei se pudreaza pesmetul prajit cu zahar :



9 comentarii:

Laura spunea...

Bine te-am gasit, banatanca draga!!! :)
Faini de tot papanasii tai, as hali si eu...macar unu' :P
Mai ales ca nu i-am mai mancat pana acum in felul asta, adica "presarati" cu pesmet din ala ca pentru gomboti...
Fain de tot si blogul tau, presimt ca am sa trec des pe la tine! :)
Pupici!!!

CamiWitt spunea...

Lecker..ich liebe papanasi..ce mai face siteul cu vitamine din....o seara placuta! Cami

Claudia-Maria spunea...

Banatanca draga,is al noualea cer Laurel,la cat mi de dor de Banat!!!!!! te mai astept cu drag,dupa cum vezi is la inceput de drum,dar bloqul tau m-a lasat interzisa,eu asa stiu papanasii cu pesmet,asa facea si bunica,te tzuc.

Claudia-Maria spunea...

Cami süsse nu am cum sa dau de tine,nu am reusit sa pun comentariu la site pe bloq :(( si nu ai nici o adresa de contact,scrie tu la mine un kurz email sau ia id de mess si vorbim,ok? kuss

Carmen spunea...

Tat Banatu-i Fruncea!
Ma bucur ca am gasit blogul tau!
Asa face si mama papansii!Am sa mai trec,ai reteta faine...,si merdenele!

Crina spunea...

Spune-mi si mie Claule ce fel de brinza folosesti..quark sau schichtkäse?
Danke..pupici

Claudia-Maria spunea...

Crina crede-ma ca am incercat de toate,cu quark nu iese de nici un fel,mai degraba cu schichtkässe (landliebe) sau ricota,pusi.

Crina spunea...

Danke,Clau la ricotta nu m-am gindit.
Un inceput de sapt.frumos

Claudia-Maria spunea...

danke Crina dir auch.

Trimiteți un comentariu